Maaskant adviseert Slot bij vertrek: "Die moet je aan je binden"

Robert Maaskant is voorstander van een vertrek van Arne Slot naar Liverpool. De oud-trainer geeft in gesprek met Rijnmond aan dat Slot de kwaliteiten heeft om te slagen, maar geeft ook nog een duidelijke tip mee.

Maaskant ziet wel een parallel tussen Klopp en Slot. "Slot ging vanuit AZ naar Feyenoord en dan door. Klopp natuurlijk vanuit Mainz naar Dortmund en dan door. Dan staat de Bundesliga natuurlijk wel hoger aangeschreven. Slot heeft weliswaar niet gewonnen, maar wel een Europese finale gehaald. Ik zie het wel slagen. In het mediacircus van de Engelse journalistiek ga je altijd kritiek krijgen. Iedereen, het maakt niet uit wie er naartoe gaat."

Ook heeft Maaskant nog advies voor Slot: "Hij zal de spelersgroep voor hem moeten winnen. Ik denk dat hij dat heel goed kan en ik denk dat hij een aantal slimme dingen moet doen. Ik denk dat je een aantal lokale helden aan je moet binden. Arne gaat met een aantal Nederlandse jongens daar naartoe. Dat zijn helemaal nietszeggende namen in Engeland. Die zullen hun kwaliteit gaan laten zien, dat hebben ze wel degelijk."

Vervolgens komt Maaskant terug op de lokale helden. "Ik denk dat het heel slim is om een aantal oud-spelers in je staf op te nemen die weten waar de ballen liggen en weten hoe de materiaalman heet. Hele kleine dingetjes worden straks heel belangrijk, daar is Slot slim genoeg voor om dat te kunnen. Op voetbalvisie-gebied zie ik geen enkel probleem, dat past naadloos bij wat Liverpool wil", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties