Maaskant fakkelt Feyenoorder af: "Hij is nu niet goed genoeg"

Thomas van den Belt kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle naar Feyenoord. De middenvelder werd rustig gebracht, maar heeft nog geen hoge ogen kunnen in Rotterdam. In de podcast FC Rijnmond wordt betwijfeld of Van den Belt het dan ook gaat redden bij Feyenoord.

Dennis Kranenburg begint met het uiten van zijn twijfels. "Van den Belt is een tijd geblesseerd geweest. Ik betwijfel of Van den Belt op termijn gewoon een echte Feyenoordspeler gaat worden, als in de zin dat hij heel dicht tegen de basis aanzit of basisspeler wordt." 

De aangeschoven Martijn Krabbendam kan zich vinden in die woorden. "Ik denk het niet. Dan had hij nu al wat verder moeten zijn. Je kan het niet helemaal zeggen, maar gevoelsmatig zou hij al verder moeten zijn geweest. Wieffer kwam er vorig jaar in na de winter, die stond er gewoon gelijk. Bij Van den Belt heb je dat gevoel niet, maar dat heeft ook te maken met de kwaliteit die hij voor zich heeft. Maar je had misschien wel verwacht dat hij er iets dichter tegenaan zou zitten."

Maaskant doet er nog een schep bovenop. "Als ik Van den Belt vergelijk met Sem Steijn, niet de meest sympathieke speler hoe hij overkomt, maar kwalitatief vind ik dat een stap verder dan Van den Belt. En die speelt dan ook nog bij FC Twente en niet bij Feyenoord. Het zijn andere types spelers ook wel, maar Van den Belt is gewoon nu nog niet goed genoeg voor Feyenoord na een vol seizoen. En dan kan iedereen roepen, Arne Slot voorop, hij heeft zich ontwikkeld op de training, maar de wedstrijden die hij heeft gespeeld heeft hij het gewoon niet goed gedaan, punt. En daar wordt je op afgerekend. Ik had het ook beter gevonden dat hij bij een andere club in de Eredivisie had gespeeld.

Krabbendam vult tot slot aan: "Daar was ook sprake van in de winterstop, maar toen wilden ze hem niet laten gaan vanwege blessures en dat soort dingen. Ik ben benieuwd naar de plannen van de nieuwe trainer", besluit de clubwatcher.

Lees meer:
0 reacties