Maaskant adviseert Jahanbakhsh: "Daar zou hij prima passen"

Bij FC Rijnmond kwam deze week Alireza Jahanbakhsh ter sprake, een speler wiens contract volgende maand afloopt in Rotterdam. De aanvaller was altijd een nuttige speler, maar werd nooit een sterkhouder in de ploeg van Arne Slot.

Martijn Krabbendam analyseert de speler die het respect van Het Legioen heeft afgedwongen. "Zijn tijd bij Feyenoord zit erop. En dan heeft ie toch wel een bijdrage geleverd aan de min of meer wederopstanding van Feyenoord. Want zeker het eerste jaar in die Conference League is hij natuurlijk wel belangrijk geweest. uiteindelijk is hij gewoon ingehaald door anderen. Dat is logisch als je als club vooruitgang boekt en je ontwikkelt je. Dan gaan er wat spelers achterblijven en dat is bij Jahanbakhsh het geval. Maar hij heeft wel een bijdrage geleverd."

Krabbendam weet in elk geval waar Jahanbakhsh niet naar toe wil. "Een uitstekende speler voor in de groep, iedereen roemt hem ook en hij is heel populair. Voor hem is het ook tijd om verder te kijken. Hij heeft al een aantal aanbiedingen, maar ik weet niet van wie. Ik geloof niet dat ie naar Saudi-Arabië of zo wil, maar voor een Iraans international is altijd wel een club."

De ook aangeschoven Robert Maaskant haakt in: "Bij een middenmoter in de Bundesliga zou hij prima passen. Hij zou daar uitstekend functioneren. Ik ben iets positiever over Jahanbakhsh dan menigeen, omdat ik vind dat het een ongelooflijk bruikbare speler is. En ook een jongen die regelmatig het verschil maakt. Daar is hij belangrijk in geweest. Hij is sterk, heeft loopvermogen, hij heeft een goede trap."

Krabbendam geeft de aanvaller nog een pluim. "Hij heeft lang de beste statistieken gehad. Het meeste rendement, dreiging. Maar ook verdedigende acties. Balveroveringen was hij heel goed in. Die jongen heeft prima cijfers overlegd bij Feyenoord. Maar als je echt naar de Champions League wil, dan kom je uit bij hogere spelers. Dan moet je verschilmakers op een hoger niveau gaan halen. Maar niks dan respect voor deze speler", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties