Giménez oogt vermoeid: "Hij genoot nauwelijks van een vakantie"

Santiago Giménez jaagt Walter Benítez op
Santiago Giménez jaagt Walter Benítez op Foto: © Pro Shots

PSV verzekerde zich afgelopen weekend van de landstitel. De Eindhovense club liet nummer twee Feyenoord vooral in doelpunten achter zich. PSV scoorde tot dusver 107 treffers, maar liefst 22 meer dan de concurrent uit Rotterdam.

Is dat ook het verschil in de kwaliteit van de spitsen? Niet op basis van cijfers, zo zocht Martijn Krabbendam uit. "Santiago Giménez kent een moeilijk tweede deel van het seizoen, maar door zijn sterke optredens van vóór de winter loopt de Mexicaan één-op-één", geeft de clubwatcher aan in Voetbal International. "Na het duel met PEC Zwolle staat hij op 23 treffers uit 22,9 Expected Goals."

Krabbendam gaat verder: "Wel kan het zijn dat bij Giménez de vermoeidheid toeslaat, doordat hij regelmatig heen en weer vliegt naar Mexico voor interlands en afgelopen zomer nauwelijks van een vakantie genoot na zijn winnende treffer in de finale van de Gold Cup. PSV-spits Luuk de Jong heeft juist bedankt voor interlandvoetbal en maakt al weken een even frisse als scherpe indruk."

De Jong staat momenteel op 27 goals, terwijl ook Johan Bakayoko en Guus Til dubbele cijfers behaalden bij PSV. "Bij Feyenoord komen de goals van Giménez (23) en van de buitenspelers Paixão en Minteh, allebei scoorden ze negen keer. De eerste middenvelder op de lijst is Quinten Timber met zeven doelpunten, evenveel als verdediger Lutsharel Geertruida", merkt Krabbendam op.

Volgens de clubwatcher had trainer Arne Slot meer mogen verwachten van Ayase Ueda, Ondrej Lingr en Alireza Jahanbakhsh. "Het drietal was goed voor zes goals, waar tien treffers een betere afspiegeling zou zijn op basis van de kansen. Ook de verdedigers Quilindschy Hartman (-1,4) en David Hancko (-1,2) bleven qua rendement achter."

Lees meer:
0 reacties