"Lutsharel Geertruida klaar in De Kuip, het is tijd om te gaan"

Lutsharel Geertruida uitzinnig na de bekerwinst met Feyenoord
Lutsharel Geertruida uitzinnig na de bekerwinst met Feyenoord Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft weer een prijs te pakken. Nadat het vorig jaar het landskampioenschap in de wacht wist te slepen, was het zondag de nationale beker die kan worden toegevoegd aan de prijzenkast. Wie een volgende prijs niet meer gaat meemaken volgens Martijn Krabbendam, clubwatcher van Feyenoord en werkzaam bij Voetbal International.

Krabbendam ziet in dat de verdediger van Feyenoord een stap wil gaan maken. "Geertruida is wel klaar in De Kuip; doorgebroken vanuit de jeugd is hij international. Geertruida maakte hoogte- en dieptepunten mee. Hij kon vorig seizoen al weg, maar zag zijn transfer naar RB Leipzig door pech mislukken. Voor Feyenoord was dat meegenomen, de club kon nog een jaar beschikken over de multifunctionele Geertruida, maar ook Feyenoord weet nu: het is tijd om te gaan."

Ondanks dat moet Feyenoord zich geen zorgen gaan maken, zo stelt Krabbendam. "Gesteld dat deze spelers vertrekken, voert Feyenoord een prima huishouding. Verkopen op het juiste moment is ook een kunst. Vandaar dat het niet zeker is dat ook Hancko vertrekt, of Timber. De eerste ligt vast tot 2028, waardoor hij voor niet veel clubs te betalen is. Timber heeft er in feite pas een seizoen op zitten, nadat hij in zijn debuutjaar langdurig geblesseerd was geraakt. Er zit nog zo veel rek in zijn ontwikkeling; acht duels in de Champions League kunnen dat proces alleen nog maar versnellen."

Lees meer:
0 reacties