Lutsharel Geertruida in basis bij Oranje? "Een serieuze optie"

Lutsharel Geertruida
Lutsharel Geertruida Foto: © Pro Shots

Aankomende zomer staat het Europees Kampioenschap voetbal op het programma. Een van de spelers die wel eens kan gaan rekenen op een basisplaats is Feyenoorder Lutsharel Geertruida. Hij maakt de laatste tijd een goede ontwikkeling door, hetgeen ook bondscoach Ronald Koeman niet is ontgaan.

Martijn Krabbendam gaat in Voetbal International in op de kansen van Geertruida in Oranje. "Lutsharel Geertruida heeft zich intussen ook gemeld als een serieuze optie voor een basisplaats. De Feyenoorder is bezig aan een sterk seizoen, wijzen zijn statistieken uit. Niet alleen heeft hij in de Eredivisie nauwelijks een overtreding nodig om op de been te blijven, ook is hij gevaarlijk bij standaardsituaties. Zijn aanvallende drang leverde Feyenoord al tien doelpunten (zes goals en vier assists) op."

Daarbij is Geertruida multifunctioneel inzetbaar. "Als bonus legt Geertruida zijn multifunctionaliteit op tafel, in de topper tegen Ajax is de rechtsachter annex centrale verdediger zelfs linksback geweest. Hij kan dus in verschillende systemen op meerdere posities spelen."

Lees meer:
0 reacties