Lucy Heij onthult: "Waarom Feyenoord? Omdat het een mooie club is"

Lucy Heij tegen FC Twente
Lucy Heij tegen FC Twente Foto: © Pro Shots

Feyenoord Vrouwen speelt donderdagavond op Varkenoord tegen FC Twente de kwartfinale van de KNVB Beker. Voor Lucy Heij is het een speciale wedstrijd, daar zij op precies dezelfde plek en tegen precies dezelfde tegenstander, eerder dit jaar haar debuut maakte.

27 januari van dit jaar is een dag die de 17-jarige Lucy Heij voor altijd zal onthouden. Toen maakte ze namens Feyenoord tegen FC Twente haar eerste meters op het hoogste niveau. "Ik was behoorlijk nerveus, maar het was supergaaf om mee te maken. Een mooie ervaring. Ik stond tegenover Liz Rijsbergen, een goede en snelle speler, die het me moeilijk maakte. De uitslag was een teleurstelling (0-3 verlies, red.), maar na afloop overheerste bij mij de blijdschap over mijn debuut", zo vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

Heij is inmiddels aangesloten bij de selectie, maar komt met regelmaat nog uit voor het Jong-elftal. "Als ik geen speelminuten bij het eerste krijg, speel ik in dat team. Aan het begin van het seizoen zei de trainer van de beloften dat ze bij de hoofdmacht iemand nodig hadden om mee te trainen. Dat zou voor een week zijn, maar het werd nog een week en daarna nog een week. Uiteindelijk bleef ik bij de selectie van Feyenoord."

De verdediger gaat ook nog steeds naar school: eerst trainen en vervolgens gelijk door. Ze is eerstejaars student integrale veiligheid op Inholland in Rotterdam. "Dat zijn lange dagen, want we moeten al om acht uur op Varkenoord zijn. Dat betekent om zes uur de wekker zetten en uiterlijk half zeven de deur uit. Met de bus, de metro en de tram kom ik er. Het is vol te houden, maar soms als ik 's middags thuis ben, merk ik de vermoeidheid wel."

"Waarom Feyenoord? Omdat het een mooie club is en ik na een stage mocht blijven. En nog steeds heb ik het hier naar mijn zin." Al heeft Heij inmiddels wel een duidelijk doel voor ogen. "Ik hoop een contract te verdienen, maar ik weet nog niet wanneer dat zal gebeuren."

Zeer waarschijnlijk is Heij er vandaag tegen FC Twente opnieuw bij. De kans is echter groot dat Heij op de bank begint. "Ik heb al meer gespeeld dan ik had gedacht, want het is toch wel een grote stap van Jong Feyenoord naar de eredivisie. Zo ligt het baltempo veel hoger en ik merk wel dat ik nog een stapje moet bijzetten. Ook moet ik wat meer lef tonen. Dat is niet altijd makkelijk met veel oudere meiden, maar dat verwachten ze wel van me. Ik kan me absoluut nog ontwikkelen, maar ik heb geduld. Voor nu is het belangrijk om het seizoen netjes af te maken en dan zit ik hopelijk volgend seizoen definitief bij het eerste team."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand