Lovende woorden voor documentaire Geertuida: "Heel mooi moment"

Lutsharel Geertruida is geïnterviewd door Sander de Kramer en Hélène Hendriks. De Feyenoorder gaf in de documentaire Kind van Zuid van Feyenoord ONE zijn eerste interview nadat hij jarenlang kampte met een stotterprobleem.

In De Oranjezondag geeft De Kramer aan dat hij het mooi vindt dat de verdediger hieraan heeft meegewerkt. “Wat een kanjer, hè? Hij heeft eerder zo ontzettend gestotterd, hij kwam gewoon niet uit zijn woorden. Je weet dat er dan ook mensen gepest worden. Ook nu zelfs nog, na het uitkomen van deze documentaire, zag ik nog walgelijke reacties op sociale media. Maar hij is daar gewoon gaan staan en heeft dat interview gedaan.”

Ook weet de journalist te vertellen dat de opnames niet zonder horten of stoten gingen. “Het is niet vanzelfsprekend gegaan. Het opnemen van de documentaire ging ook af en toe niet goed, dat ze een dagje niet hebben gedraaid. Dan zat hij er niet goed in.” Toch wilde de Feyenoorder graag de documentaire afmaken.

De Kramer geeft aan dat je stotteren kunt verminderen door het te laten zien. “Nu is hij ook een rolmodel voor heel veel kinderen en mensen die stotteren. Daarmee laat hij zien: je kunt ook het Nederlands elftal halen, je kunt Feyenoord 1 halen als stotteraar. Ik krijg er kippenvel van. Het is zó mooi, helemaal fantastisch.” Ook Hélène Hendriks vond het mooi en vroeg daarom haar redactie om de beelden aan te vragen. “Het is een heel mooi moment, ik wilde het per se laten zien. Dit is mooi, ook om de schaamte eruit te krijgen.”

Lees meer:
0 reacties