Lovende woorden over Gyan: "Als Feyenoord hem nodig had, stond hij er"

Christian Gyan
Christian Gyan Foto: © Pro Shots

Woensdag werd bekend dat Christian Gyan (43) is overleden. De voormalig rechtsback van Feyenoord was al geruime tijd ernstig ziek. Gyan stond tussen 1997 en 2007 onder contract bij de Rotterdamse club. Clubwatcher Martijn Krabbendam is erg lovend over de oud-speler.

"Gyan was niet de beste speler die Feyenoord ooit heeft gehad, maar hij deed altijd zijn best en werd op basis van dat doorzettingsvermogen een ideale twaalfde man. Onverzettelijk", schrijft Krabbendam van Voetbal International. "Als Feyenoord hem nodig had, stond hij er. Zijn beloning kwam op de avond dat Feyenoord de UEFA Cup won."

Krabbendam vervolgt: "Even was de ploeg in paniek toen Brett Emerton tegen een schorsing aanliep, maar zonder problemen speelde Gyan mee in de finale tegen Borussia Dortmund. Na afloop tilde hij de beker omhoog."

"Het was het mooiste moment uit zijn carrière, naast de landstitel van 1999", zo gaat de clubwatcher verder. "De laatste jaren kwamen er steeds meer berichten door dat Gyan steeds zieker werd. Vorig jaar nog keek zijn oude trainer Leo Beenhakker verdrietig voor zich uit; hij kende de situatie."

"De hersentumor was niet meer te behandelen en Gyan ging snel achteruit. Het is niet voor niets dat veel (oud-)spelers en trainers hun steun betuigen op social media. Feyenoord verloor vandaag niet zomaar een speler, maar waarschijnlijk de liefste die de club ooit heeft gehad", aldus Krabbendam.

Lees meer:
0 reacties