"Logisch moment voor Feyenoord en Priske met elkaar in zee te gaan"

Brian Priske
Brian Priske Foto: © BSR Agency

Mads Junker kennen we nog als aanvaller van onder meer Roda JC en Vitesse. Inmiddels is hij terug naar zijn geboorteland Denemarken waar hij analist is geworden en het Deense voetbal nauwlettend volgt. Over de mogelijke nieuwe trainer van Feyenoord, Brian Priske, is hij lovend tegenover ESPN.

Junker somt op. “Hij heeft zijn carrière zorgvuldig opgebouwd. Hij is lang assistent geweest bij Midtjylland - waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de succesvolle spelhervattingen - maar hij staat inmiddels ook al vier seizoenen op eigen benen. En dus niet onsuccesvol. “Vooral bij Sparta Praag heeft Priske écht goed gepresteerd. Die club was negen jaar geen kampioen geworden toen hij het roer overnam. In zijn eerste jaar werd hij direct kampioen, terwijl hij dit jaar zelfs de dubbel pakte. En ook bij Midtjylland is hij kampioen geworden.”

Junker vindt Feyenoord een logische staap. “Ik was in ieder geval minder verrast dan jullie. Het is voor Feyenoord en Priske eigenlijk een heel logisch moment om met elkaar in zee te gaan. Aan de ene kant heeft Priske zich bewezen als een interessante, ambitieuze trainer die prijzen kan winnen. Aan de andere kant staat de Nederlandse competitie hoger aangeschreven dan de Deense, Belgische of Tsjechische competitie en heeft Feyenoord zich getoond als een springplank naar de Europese top, kijk maar naar Arne Slot.”

Lees meer:
0 reacties