Liverpool-icoon waarschuwt: "Slot moet niet diezelfde fout maken"

Liverpool FC-iconen Graeme Souness, Kenny Dalglish en Alan Hansen
Liverpool FC-iconen Graeme Souness, Kenny Dalglish en Alan Hansen Foto: © BSR Agency

Arne Slot zal vanaf volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk de manager zijn van Liverpool FC. De hoofdtrainer maakt indruk bij Feyenoord, maar wordt door Liverpool-icoon Graeme Souness gewaarschuwd.

"Mijn grootste zorg is niet de relatieve onervarenheid van Slot, maar het feit dat hij afkomstig is uit de Nederlandse competitie", schrijft Souness in zijn column in The Daily Mail. "Kijk maar eens hoe het met Erik ten Hag is gegaan. Hij vertrouwde op de spelers die goed waren in de Eredivisie. Hij betaalde honderd miljoen voor Antony en er waren er meer die de laatste jaren niet slaagden.

"Denk aan Van de Beek, Onana, Lisandro Martínez, Memphis Depay, Hakim Ziyech en Davy Klaassen", somt hij op. "Allemaal spelers met een grote reputatie in Nederland. Jarenlang waren de Nederlanders een verrijking: Gullit, Van Basten en Rijkaard gingen naar Italië. Bergkamp, Van Persie en Robben schitterden in de Premier League."

"Louis van Gaal, Guus Hiddink en nog verder terug Johan Cruijff; als trainers waren dat pioniers. Maar in de laatste tien jaar is dat allemaal veranderd. Frank de Boer heeft het na vier titels met Ajax maar vijf wedstrijden uitgehouden, Ronald Koeman stond onderin toen Everton hem ontsloeg en Ten Hag is bij United ook geen succes gebleken. Slot moet niet dezelfde fouten maken; het is bewezen dat het gat van de Eredivisie naar de Premier League immens is", aldus Souness.

Lees meer:
0 reacties