Liverpool-icoon skeptisch over Slot: "Tijden zijn veranderd"

Arne Slot in De Kuip
Arne Slot in De Kuip Foto: © Pro Shots

Jamie Carragher is nieuwsgierig naar de komst van Arne Slot naar Liverpool. Volgens de analist zitten er wel de nodige haken en ogen aan diens aanstelling.

"Als je de stap bekijkt, van Feyenoord naar Liverpool, dan is dat echte een gigantische overgang", aldus de analist van Sky Sports. Hij denkt ook dat Liverpool eerst andere managers heeft proberen te strikken. "Het lijkt alsof het niet lukte om twee topmanagers te halen: Xabi Alonso en Rúben Amorim. Nu is Slot de duidelijke favoriet voor de job."

Carragher wijst vooral op het feit dat met Slot wordt gekozen voor een minder bekende manager. "Dit is geen aanstelling zoals Jürgen Klopp of eerder Rafael Benítez dat was. Benítez had de UEFA Cup gewonnen, twee keer La Liga veroverd. Klopp haalde al eens de Champions League-finale en won meermaals de Bundesliga."

Bovendien is de druk nu veel hoger bij Liverpool, zo meent Carragher. "Tijden zijn veranderd. Nu moet de manager gaan strijden om de Premier League-titel. In de Champions League wordt minstens een plaats bij de laatste acht verwacht", aldus de analyticus. "Het is een gigantische stap, maar Slot heeft bewezen een goede coach te zijn met prima resultaten bij AZ en Feyenoord."

Lees meer:
0 reacties