Liverpool foute keus? "Vrees dat dat onder Slot niet gaat gebeuren"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Arne Slot maakt de overstap naar Liverpool. Simon Kuper, kenner van het Engelse voetbal, schrijver van diverse voetbalboeken en maker van de podcast Heroes & Humans, is benieuwd naar de prestaties van Slot.

"De allergrootste prijzen winnen is Jürgen Klopp daar de laatste drie jaar ook niet meer gelukt. Ik vrees dat dat onder Slot ook niet gaat gebeuren", opent hij in gesprek met de NOS. Een andere trainer had ook de voorkeur. "Liverpool had waarschijnlijk liever Xabi Alonso van Leverkusen gehaald, maar die wilde niet. Niemand heeft het charisma van Klopp, dus houdt de club zich vast aan een trainer die 'Kloppiaans' voetbal speelt. Slot is zo'n trainer, dus nemen ze hem."

Zijn slagingskansen schat hij niet bijzonder hoog in. "Of Slot gaat slagen? Daar ben ik gematigd in. Je speelt wel in een competitie met waarschijnlijk het beste team van de 21ste eeuw, Manchester City. Je bent bijna altijd minder dan die ploeg. Je zult dus niet snel de Premier League winnen. Maar ik denk dat hij wel een goede trainer wordt voor Liverpool."

Lees meer:
0 reacties