'Liverpool en Slot moeten gaan oppassen voor Moyes-scenario'

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Arne Slot wordt per 1 juni 2024 officieel de nieuwe trainer van Liverpool. De Britse pers blijft echter sceptisch over zijn kansen om te slagen op het allerhoogste niveau. Met name zijn ervaring als hoofdtrainer zorgt voor vraagtekens. 

Volgens The Guardian neemt Liverpool een risico met de aanstelling van Feyenoord-trainer Slot, die geen ervaring heeft op dit niveau. Met slechts 242 wedstrijden als manager, allemaal in Nederland, wordt hij als een van de minst gekwalificeerde managers gezien die deze eeuw door een Engelse topclub is aangesteld. Toch ziet de krant ook positieve kanten aan zijn aanstelling.

"De mensen die met hem hebben gewerkt, geloven allemaal in hem. Hij speelt met hoge druk en op de aanval." Ook zijn prestaties bij Feyenoord worden niet genegeerd. "Daarnaast werkt hij hard, is hij super slim, heeft hij geen groot ego en zorgt hij goed voor zijn spelers, die met hem weglopen."

The Daily Mail waarschuwt Liverpool voor een David Moyes-scenario. Moyes volgde Sir Alex Ferguson bij Manchester United op, maar faalde. Slot neemt nu de plaats in van publiekslieveling Jürgen Klopp. "Toen Klopp een liedje zong voor Slot, dachten velen terug aan 2013, toen Ferguson het publiek opriep achter Moyes te staan." Het Britse medium herinnert zich hoe dat afliep. "Het enige liedje over Moyes kwam van Manchester City-fans: 'David Moyes is a football genius', zongen zij gekscherend."

Ook zien ze veel potentie in de huidige aanpak van Slot met jonge spelers. "Van Arne Slot is bekend dat hij jong talent een kans geeft. Met Jarell Quansah (21), Conor Bradley (20) en de 19-jarige Stefan Bajcetic zal Slot blij zijn."

Lees meer:
0 reacties