Lingr openhartig: "Het is moeilijk voor hem dat ik niet bij hem ben"

Ondřej Lingr is onlangs namens #IntoTheWeekend geïnterviewd door Mascha Lange. In het interview gaat Lingr in op zijn familiebanden en benoemd zijn veel jongere broertje die ooit ook voetballer hoopt te worden.

Ze waren een maand geleden bij me op bezoek. Als ze in de gelegenheid zijn, dan vliegen ze naar Rotterdam. Dus ja, het is een groot deel van mij en ik ben blij dat ik zulke familie heb." Lingr heeft nog een veel jonger broertje, hij is 11 jaar oud. "Ik ben zijn idool. Hij volgt mij en ik zie hem opgroeien. Het is moeilijk voor hem dat ik niet bij hem ben, maar hij begrijpt het heel goed. Hij wil ooit ook voetballer worden, dus we steunen elkaar. Hij is best goed dus ik hoop dat hij ooit beter zal zijn dan ik. Hij is linksvoetig en speelt op het middenveld. Hij speelt op meerdere posities.

Hij vraagt soms om advies en hij is erg slim, dus ik denk dat hij niet al te veel advies nodig heeft. Soms vraagt hij naar fysieke oefeningen die hij voor of na de training kan doen. Maar op zijn leeftijd is het belangrijker dat hij van voebal houdt en het leuk vindt om te spelen. Dat is het belangrijkste. Mijn vader en moeder spelen ook voetbal. Ik kom uit een voetbalfamilie en heb goede voorbeelden. Ze speelden niet op het hoogste niveau hoor, gewoon op jonge leeftijd en voor de lol. Ze steunen me echt vanaf m'n vijfde jaar. Ze reden me elke dag naar alle trainingssessies. Ik ben ze erg dankbaar dat ik kan voetballen", besluit Lingr.

Lees meer:
0 reacties