Letsch beleeft onrustige voorbereiding: "Feyenoord duidelijk favoriet"

Thomas Letsch
Thomas Letsch Foto: © Pro Shots

Vitesse is zondag de eerste tegenstander van Feyenoord in het nieuwe seizoen. De ploeg uit Arnhem kent een zeer onrustige voorbereiding door de onzekere situatie rondom de overname.

Vitesse-trainer Thomas Letsch kijkt in De Telegraaf terug op de voorbereiding van zijn ploeg. "We zijn verder dan in het begin, maar natuurlijk ben ik niet honderd procent tevreden", zo legt Letsch uit. "We hadden allemaal verwacht, dat we een grotere selectie zouden hebben met meer mogelijkheden. Maar de situatie van de club is bekend en daarmee moeten we zien om te gaan. Positief is dat alleen Markus Schubert geblesseerd is en dat verder iedereen fit is. Het is mijn taak om mezelf te focussen op de spelers die we wel hebben. De voorbereiding is met ups en downs gegaan en als ik eerlijk ben iets meer downs. Maar we zijn nu allemaal blij, dat het echt gaat beginnen.”

"Als coach wil je graag weten waar je aan toe bent", zo gaat de trainer verder. "Als er dan twaalf spelers vertrekken en er maar vijf voor terugkomen dan is dat een mismatch. Er zijn dagen dat je daarover nadenkt en daar niet blij mee bent. Maar gezien de omstandigheden waarin we verkeren, heeft Benjamin (technisch directeur Benjamin Schmedes, red.) een goede job gedaan en ik hoop dat de situatie in de loop van augustus nog verandert, zodat we meer nieuwe spelers kunnen krijgen. Ik ben nu niet gefrustreerd. Je hebt goede en slechte dagen."

Letsch weet nog niet goed wat er van Vitesse verwacht mag worden. "Ik denk dat het te vroeg is om daar nu al uitspraken over te doen. Als we de komende weken nog spelers halen, kan het plaatje veranderen. En voor bijna alle andere teams geldt dat ze veel wisselingen hebben gehad. Het is duidelijk dat voor dit weekend Feyenoord de favoriet is, al is het sinds ik er ben altijd een close wedstrijd geweest met goede resultaten voor ons. We hebben drie keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld tegen Feyenoord. We moeten weer scherp beginnen en kijken wat er mogelijk is.”

Javairo Dilrosun

Feyenoord wint voor 40 (!) keer je inzet

Feyenoord speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 40 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
zo 11 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Sparta Rotterdam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand