Leerdam: "Hoeveel uitgespeelde kansen van Feyenoord heb je gezien?"

Luka Ivanusec in duel met Kelvin Leerdam
Luka Ivanusec in duel met Kelvin Leerdam Foto: © Pro Shots

Kelvin Leerdam was jaren actief in het shirt van Feyenoord. Onlangs keerde hij terug in de Eredivisie bij Heracles Almelo. Daarmee verloor de verdediger met 3-0, een uitslag die volgens hem geen reëel beeld geeft van het duel.

Tegenover de camera van RTV Oost zegt Leerdam. "Ik heb het gevoel dat Feyenoord de eerste minuten heel sterk begon. Daarna kregen wij een beetje controle. Natuurlijk gaat het een beetje op en neer, maar ik vond dat wij er af en toe heel goed doorheen voetbalden, onder hun druk uit. Maar dan gaat het om de laatste bal in het voetbal en dat is de moeilijkste bal. Je speelt uit bij Feyenoord, dan vind ik dat we het voetballend heel goed hebben gedaan. Vaak worden teams in de Kuip weggespeeld, maar ik vond dat wij redelijk controle hadden", vertelt de oud-Feyenoorder.

Leerdam zag dan ook geen Feyenoord dat over hen heen liep. "Feyenoord had de bal, maar hoeveel uitgespeelde kansen heb je gezien van Feyenoord? Als de eerste valt moet je komen en dan komt de tweede en de derde. Je moet de ruimtes vrijlaten die we ze willen geven. Er waren twee onnodige goals en dan komen er ruimtes. Zij geven een diepe bal van achteruit die we moeten oplossen. Het gaat om dat soort ballen."

Lees meer:
0 reacties