Oud-NEC'er eerlijk: "Dat Rotterdamse zit er echt wel in bij me"

Bart Latuheru
Bart Latuheru Foto: © Pro Shots

Bart Latuheru kende een lange carrière die hem onder meer bracht langs Excelsior, Vitesse, AZ en NEC. Hoewel de laatstgenoemde club zondag in de bekerfinale staat, denkt hij niet dat de Nijmegenaren gaan winnen. Dat laat hij weten aan Algemeen Dagblad.

Lastig. Ik ben scout voor Sparta, heb lang bij Excelsior gevoetbald en was blij met het landskampioenschap van Feyenoord afgelopen seizoen. Dat Rotterdamse zit er wel echt in bij me. Anderzijds gun ik het NEC dat die club geschiedenis schrijft. Dat de beste maar moge winnen." Toch denkt hij dat het anders gaat. "Ik zie Feyenoord met 3-1 winnen. Sorry NEC", vertelt de oud-prof.

Zelf verloor Latuheru twee keer een bekerfinale waar hij nog altijd van baalt. "Als sporter wil je geschiedenis schrijven. Neem Henk Fraser, hij staat voor altijd in de boeken als de trainer die met Vitesse als eerste de KNVB-beker won. Als speler stond ik daar nooit zo bij stil, je ging altijd weer verder in de vaart der volkeren. Nu voelt het níet winnen van die dennenappel toch als een gemis."

Lees meer:
0 reacties