Kuyt: "Ze vinden het fantastisch iemand met grond gelijk te maken"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Dirk Kuyt mislukte vorig jaar als trainer bij ADO Den Haag. De oud-Feyenoorder kreeg veel kritiek te verwerken van de Nederlandse media en is dit zeker nog niet vergeten. In gesprek met Algemeen Dagblad blikt hij terug op de hectische periode die achter hem ligt.

Kuijt vertelt zijn visie op de media. "De Nederlandse media is lange tijd heel positief over mij geweest. Met name tijdens mijn spelerscarrière. Dat is wat gekeerd na mijn vorige avontuur als hoofdcoach. Maar goed, er zijn een aantal dingen gebeurd in Nederland waardoor de media me daar heel negatief benaderen. Dat is ook een van de redenen waarom ik vandaag hier ben. En waarom ik me hier heel erg thuis voel. Ik word hier beoordeeld op de trainer die ik ben."

Kuijt benadrukt wel wat te kunnen hebben. "Ik heb geen moeite met kritiek. Als het slecht is, dan is het slecht. Jullie benoemen dat ook. Maar uiteindelijk zeggen jullie dat dan wel met respect voor mijn persoon. Daar wil ik jullie voor bedanken. Maar ik ben volgens mij niet de enige die er zo over denkt, hoor. In Nederland is het heel normaal dat er op de man gespeeld wordt. Wij vinden het fantastisch om iemand helemaal met de grond gelijk te maken", aldus de trainer van Beerschot.

Lees meer:
0 reacties