Kuyt: "Veel supporters die zich niet gehoord voelen door Feyenoord"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Dirk Kuyt ziet dat Feyenoord met veel problemen zit rondom het stadiondossier, zo vertelt hij in de podcast Daarom Is Het Goed van SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen. De politicus is zelf groot fan van de Rotterdammers en ging in gesprek met Kuyt.

"In mijn eerste periode bij Feyenoord werd ik in mijn laatste jaar gevraagd om in het comité te komen voor een eventueel nieuw stadion. We zijn nu vijftien jaar verder", vertelt Kuyt die Feyenoord weleens vergelijkt met een politieke partij. "Als we het hebben over de politiek en hoe lang de formatie nu duurt, kan Feyenoord zich daar wel mee vergelijken."

Kuyt vervolgt: "Het grootste probleem is dat de leidinggevende mensen te veel emotie hebben bij de club. Daardoor kunnen ze zakelijke, belangrijke beslissingen niet nemen. Ik hoop dat de club gewoon een leider krijgt die de beslissingen kan nemen die het best zijn voor Feyenoord." Daarmee doelde Kuyt op het stadiondossier dat waarschijnlijk afketst.

"Ik ken veel supporters en heel veel voelen zich niet gehoord door de club", stelt Kuyt. "Mensen denken altijd dat de supporters het voor het zeggen willen hebben, maar het gaat er vooral om dat ze meegenomen worden in de gedachten. Ik vind dat Feyenoord er meer tijd in moet investeren om ze in ieder geval te horen: Wat vinden jullie ervan? Hoe staan jullie erin? Uiteindelijk maakt de club zelf de beslissingen, maar dat is makkelijker als je weet hoe de mensen die in het eventuele nieuwe of verbouwde huis moeten gaan wonen, zich daarbij voelen."

Lees meer:
0 reacties