Kuyt tevreden bij nieuwe werkgever: "Lijkt wel op Feyenoord"

Dirk Kuyt
Dirk Kuyt Foto: © BSR Agency

Dirk Kuyt is actief als hoofdtrainer van het Belgische Beerschot dat druk bezig is met het verzekeren van promotie naar het eerste niveau van België. De uitdaging ligt de voormalig Feyenoord-speler heel erg. "Ik ben gelukkig hier", luidde zijn woorden in gesprek met Rijnmond.

"Beerschot is geen gemakkelijke club. De supporters eisen veel. We kunnen het ons niet permitteren om twee of drie keer geen punten te pakken, dan breken ze het kot af", aldus de hoofdtrainer van de koploper van het tweede niveau van België.

Kuyt is ervan overtuigd dat hij de goede keuze heeft gemaakt om op korte termijn in België aan de slag te gaan. "Ik heb bewust voor een halfjaar getekend. Kijken of we bij elkaar passen, maar het klikt goed", spreekt Kuyt. "Beerschot heeft veel meegemaakt. Een faillissement, een nieuwe start. De club is weer terug gepromoveerd naar de hoogste competitie en ook weer teruggevallen. Het is een mooie en moeilijke uitdaging, maar daar hou ik wel van. Daar ben ik nooit voor weggelopen. Ik zit hier op mijn plek."

Ook herkent Kuyt een stukje thuis bij Beerschot. "Als je hier bent, voel je aan alles hoe deze volksclub terug wil naar het hoogste niveau. Qua supporters en qua drive lijkt Beerschot wel een beetje op Feyenoord.

Lees meer:
0 reacties