Kuijt tipt Feyenoorder: "Verstandige keuze om nog te blijven"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © BSR Agency

Dirk Kuijt adviseert Lutsharel Geertruida langer bij Feyenoord te blijven. De verdediger wordt begeerd door RB Leipzig en zou zelf zijn zinnen hebben gezet op een transfer.

Kuijt begrijpt goed dat Feyenoord aan een transfersom vergelijkbaar met Jurriën Timber (40 miljoen euro) denkt. "Oké, Geertruida heeft nog geen Champions League-ervaring, maar hij heeft zich wel al staande weten te houden tegen serieuze Europese tegenstanders", stelt hij in #DoneDeal van Voetbalprimeur. "Meer dan dat, zelfs."

De oud-Feyenoorder raadt de verdediger aan te blijven. "Ik denk dat het in zijn geval een hele verstandige keuze is om nog een jaar te blijven, misschien wel twee", oppert hij. "We hebben gezien hoe groot de stap naar een topcompetitie kan zijn voor jongens uit de Eredivisie. Hoe meer bagage je hebt voordat je de stap maakt, hoe beter."

Nog een goed seizoen bij Feyenoord, onder andere in de Champions League, zal de interesse alleen maar vergroten. "Dan heb je toch wat meer bagage en wordt de stap net iets makkelijker. Ik denk dat Geertruida in de toekomst voor een Europese topclub kan spelen. Met alle respect, maar daar schaar ik Leipzig niet onder."

Lees meer:
0 reacties