Kritiek op Nijhuis na optreden in De Kuip: "Kenmerkten zijn offday"

Bas Nijhuis gaat het gesprek aan met Bryan Linssen en Lutsharel Geertruida
Bas Nijhuis gaat het gesprek aan met Bryan Linssen en Lutsharel Geertruida Foto: © Pro Shots

Bas Nijhuis had woensdagavond niet zijn beste optreden als scheidsrechter, stelt Valentijn Driessen. De arbiter keurde een doelpunt van Luis Sinisterra af terwijl hij er zelf niet achterstond.

"In De Kuip bij Feyenoord-Heracles toonde de ervaren leidsman zich geen schim van de persoonlijkheid die hij normaliter is op en buiten het veld. Zijn vier gele kaarten kenmerkten zijn offday, evenals diverse verkeerde inschattingen en vele onderbrekingen", schrijft de journalist in zijn column voor De Telegraaf.

"Terwijl de 44-jarige Tukker normaal niet kinderachtig fluit, van mannelijk voetbal houdt en de voorkeur geeft aan de voordeelregel boven de fluit", vervolgt Driessen, die ook niet te spreken was over het interview van de arbiter na de wedstrijd. In de openingsfase keurde hij een doelpunt af na een overtreding, maar hij ging na afloop van het duel los op de scheidsrechter.

"Waarom ging hij dan toch mee?", vraagt Driessen zich hardop af. "De enige die Nijhuis iets kwalijk kan nemen, is Nijhuis zelf. Ooit komt de tijd dat de VAR de eindverantwoordelijke wordt op het voetbalveld zoals bij American football. Zover is het nog niet, en daarom is de scheidsrechter altijd nog de eindbaas. Hij bepaalt of iets wel of niet een overtreding is, wel of geen hands is of een doelpunt wel of niet afkeurt."

Dankzij Feyenoordpings.nl krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd van 4.00 bij een zege van Feyenoord tegen Fortuna Sittard! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties