Kritiek op nieuwe aankopen Feyenoord: "Hadden er moeten staan"

Luka Ivanusec bij zijn Eredivisie debuut
Luka Ivanusec bij zijn Eredivisie debuut Foto: © Orange Pictures

ESPN-verslaggever Sinclair Bischop sprak zich uit over het aankoopbeleid bij Feyenoord. Het stoort de analist dat Feyenoord veel geld uit heeft gegeven aan spelers maar dat deze zich niet echt hebben laten zien voor de Rotterdammers.

"Feyenoord is geweldig aan het seizoen begonnen, heeft indruk gemaakt in de Champions League”, begint Bischop in gesprek bij FC Rijnmond. "Maar als je kijkt naar de basis, zie je telkens maar één of twee nieuwe spelers. Er staat een geraamte met negen spelers van vorig seizoen."

"Dat had natuurlijk niet moeten gebeuren", vervolgt Bischop zijn verhaal. "Hij had verwacht dat de aankopen verder zouden zijn. "Feyenoord heeft veel geld uitgegeven. Zerrouki, Ivanusec, Ueda, Lingr. Dat zijn spelers die er allemaal hadden moeten staan. Dan was Feyenoord verder gekomen." De verslaggever wil de aankopen desondanks niet afschrijven. "Ik denk wel dat het spelers zijn die Feyenoord beter maken, maar op dit moment moet Feyenoord het voornamelijk hebben van de spelers die er vorig jaar al waren. Dat terwijl je ook de Champions League in ging."

Robert Maaskant kan zich vinden in de woorden van Bisschop en vult aan dat er een gebrek aan kwaliteit is. "Er wordt veel gewisseld aan de zijkanten. Er is eigenlijk niet één speler die er uit springt. Als je mensen vraagt om de opstelling te maken, hoor je allemaal verschillende opties. Dat is geen goed teken" Luka Ivanusec heeft in vlagen zijn kwaliteiten kunnen tonen voor de Feyenoorders maar is na zijn blessure zoekende. "Maar laten we niet gaan doen alsof hij het niet gaat redden", vervolgt Maaskant. "Het is gewoon echt een fantastische speler. Je hebt het met Quinten Timber ook gehad. Die had vorig seizoen ook even nodig."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
PSV
14:30
Feyenoord
zo
10/03
Feyenoord
20:00
Heracles Almelo
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
do
4/04
FC Volendam
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand