Kritiek op Bijlow na 'mindere fase': "Kun je van hem niet zeggen"

Justin Bijlow
Justin Bijlow Foto: © Pro Shots

Justin Bijlow heeft het de afgelopen wedstrijden moeilijk. Dat is de conclusie van Maarten Wijffels. De doelman ging tegen Vitesse nog in de fout, waar het enige doelpunt van de wedstrijd door ontstond.

"Van Gaal heeft een uitdaging op doel. Elke dinsdag heeft de staf overleg met elkaar en dan stellen ze het Nederlands elftal op alsof ze vandaag moeten spelen. Wie speelt er dan? Het is een droombeeld en zou fantastisch zijn als het Nederlands elftal, à la Van der Sar, een onbetwiste nummer 1 heeft. Dat kan je bij Bijlow niet zeggen", aldus de journalist.

De afgelopen interlands was de Feyenoorder de eerste keuze, maar Wijffels vraagt zich af of Van Gaal er nog steeds zo over denkt. "Hij is echt aantoonbaar aan een mindere periode bezig, dat is helemaal niet vreemd voor een jonge keeper alleen bij het Nederlands elftal moet een bondscoach naar het moment kijken."

Bijlow heeft duidelijk een zwak punt, vervolgt de journalist in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Hij is bij diepe ballen geblesseerd geraakt en maakt fouten bij diepe ballen, het lukt Bijlow en Feyenoord als team niet om dat te camoufleren."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand