Krabbendam ziet tam Feyenoord: ''Niet zo dominant als Berghuis''

Feyenoord wist zaterdagmiddag niet te winnen van RKC Waalwijk. De kansen die de Rotterdammers kregen, ontstonden vooral uit standaardsituaties en lange ballen. Martijn Krabbendam bespreekt in zijn column het gebrek aan creativiteit bij Feyenoord.

"Feyenoord moet te hard werken om wedstrijden te kunnen winnen", zo begint Krabbendam op de site van Voetbal International. "Het vertrek van Steven Berghuis laat zich vooral voelen op zulke momenten. Hij kon vanuit het niets of door een individuele actie een doelpunt maken."

Feyenoord heeft een aantal spelers dat die rol op zich kan nemen. "Luis Sinisterra heeft die gave ook, maar is nog niet zo dominant als Berghuis was. Reiss Nelson liet zien dat hij Feyenoord op dat vlak kan helpen. De manier hoe hij inviel, met snelheid en overzicht aan de bal en een individuele actie, geeft Slot de extra mogelijkheden waarnaar hij op zoek is."

"Het gaat vooral om creativiteit, van niets een kans of een goal maken tegen een hechte defensie." Krabbendam denkt zulke acties te weinig gebeuren. "Met Luis Sinisterra en Reiss Nelson heeft Feyenoord twee van die spelers in huis en de vraag is of het genoeg is om daarmee een heel seizoen bovenin mee te spelen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand