Krabbendam prijst Feyenoorder: "Hij ziet media niet als een vijand"

Martijn Krabbendam
Martijn Krabbendam Foto: © Pro Shots

Hoewel het nog niet 100% zeker is, neemt iedereen het eigenlijk al wel voor waarheid aan: Het vertrek van Arne Slot naar Liverpool. Martijn Krabbendam ziet in dat er een groot gat valt bij Feyenoord wanneer Slot de deur definitief achter zich dichttrekt. Krabbendam analyseert in Voetbal International het gedrag van Arne Slot in de drie jaar dat hij Feyenoord diende.

Krabbendam prijst de scheidend oefenmeester van Feyenoord. "Behalve een toptrainer, was Arne Slot een perfect uithangbord voor Feyenoord. Hij vertegenwoordigde de club nationaal én internationaal op een voorbeeldige manier. Slot is welbespraakt en nooit te beroerd zijn visie of beslissingen op een heldere manier uit te leggen. Daarbij zag hij de media niet als een vijand, maar juist als een kans zijn boodschap goed voor het voetlicht te krijgen. Daarmee dwong hij een natuurlijke autoriteit af, iets wat voor een trainer van Feyenoord ook belangrijk is. "

Ook betrekt Krabbendam bestuurder Dennis te Kloese. "Feyenoords algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese vertelde onlangs hoe hij iedere keer weer versteld stond van de manier waarop Slot nieuwe spelers overtuigde voor Feyenoord te kiezen. Volgens Te Kloese lukte het Slot iedere speler enthousiast te krijgen. Hierin ligt ook een belangrijke taak voor de nieuwe trainer van Feyenoord. De club heeft weliswaar meer geld te besteden, maar niet zo veel dat het geen concurrentie heeft. Sterker: nog steeds moet Feyenoord het hebben van een goed verhaal, waarbij niet alleen de resultaten en het Champions League-voetbal verleidelijk zijn, maar vooral de individuele ontwikkeling van spelers zelf", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties