Krabbendam: "Je ziet dat spelers Feyenoord gekke keuzes maken"

Martijn Krabbendam
Martijn Krabbendam Foto: © YouTube

Martijn Krabbendam ziet na afloop dat het goed genoeg was wat Feyenoord op de mat heeft gelegd tegen FC Volendam. Na afloop van het duel liet hij voor de camera van Voetbal International weten dat spelers veel foutieve keuzes maakten.

Krabbendam vertelt: "Het viel niet mee tegen FC Volendam. Het was wel een van de wedstrijden met de minste intentie. Het was niet goed genoeg om van Volendam te winnen, dat al heel lang geen wedstrijd heeft weten te winnen. Het was een ondermaatse prestatie van Feyenoord. De juiste keuzes ontbraken. Ze zijn vaak in de 16 geweest maar je ziet spelers gekke keuzes maken. Rare oplossingen, voorzetten geven waar ze hadden kunnen schieten. Dat telt zich op en dan wil die goal ook niet meer vallen. Meestal weet Feyenoord er nog wel een goaltje uit te persen, maar dat lukte niet. Het heeft weinig consequenties voor de stand. PSV was al weg, maar nu helemaal."

De journalist van Voetbal International blikt ook vooruit op het duel tegen Ajax van zondag. "Voor het gevoel doet dit natuurlijk wel wat richting het duel van zondag. Ik denk dat zondag ook zo'n duel wacht tegen Ajax, dat toch op een andere manier is gaan voetballen en meer kwaliteit heeft dan FC Volendam. Dat wordt een hele moeilijke exercitie zondag. Tegen Utrecht was het goed, nu was het niet goed. Dat sluipt gewoon in een ploeg als je snel een goal scoort, dan win je de wedstrijd eenvoudig."

Ook gooit Krabbendam er ook een metafoor in. "Zo'n midweeks duel op kunstgras in Volendam, is zoiets als een bezoekje aan je schoonfamilie. Je zit er niet altijd op te wachten, maar het moet wel gebeuren. Die spelers denken: 'Zondag Ajax, bekerfinale op komst, we moeten dit klusje ook nog even klaren. Zondag is Feyenoord favoriet tegen Ajax, maar als ze met dezelfde urgentie spelen als tegen FC Volendam dan kan het een moeilijk karwei worden. Ajax is een ploeg die in de problemen zit, houden de ruimtes klein en Feyenoord heeft moeite daar gaten in te schieten. Ajax heeft kwaliteit, met voorin Bergwijn, Godts enzo. Dat is beter dan wat Volendam heeft lopen. Feyenoord zal anders voor de dag moeten komen zondag", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties