Kraay kiest centrale duo bij Oranje: "Vind Geetruida als back beter"

Lutsharel Geertruida
Lutsharel Geertruida Foto: © Pro Shots

Stefan de Vrij is een betere centrale verdediger dan Lutsharel Geertruida. Dat is de mening van Hans Kraay junior, die vindt dat de ervaren mandekker van Internazionale te weinig minuten krijgt bij Oranje. De afgelopen drie interlands zat hij op de bank. Zaterdag mocht hij wel spelen door meerdere blessures.

"Ik vind hem een pechvogel", begint Kraay bij ESPN. "Ik vind dat hij veel te laat in het Nederlands is gekomen. Ik vind hem sowieso de beste rechter, rechtsbenige centrale verdediger die we hebben. Ik vind dat De Vrij altijd in de basis moet staan bij Oranje. Ik vind hem beter dan De Ligt."

De verdediger van Bayern München kreeg de laatste interlands wel minuten, waar De Vrij op de bank bleef. "De Ligt kan zich wel eens oncomfortabel voelen als er ruimte valt achter Dumfries, maar De Vrij voelt zich dan gewoon comfortabel. Ik vind dat hij te laat de waardering heeft gekregen van deze bondscoach", aldus Kraay.

Ook Geertruida kreeg de afgelopen interlands minuten als centrale verdediger, maar daar speelt de Feyenoorder volgens de analist niet in zijn kracht. "Ik vind Geertruida als back beter. Geertruida gaat er echt wel komen, maar ik vind als je met twee centrale verdedigers speelt De Vrij en de Van Dijk de allerbesten zijn."

Lees meer:
0 reacties