Konterman wilde niet naar Real Madrid: "Met Zidane en Ronaldo"

Bert Konterman
Bert Konterman Foto: © Pro Shots

Bert Konterman groeide bij Feyenoord uit tot een topspeler en werd landskampioen met de Rotterdammers. Ook werd hij een kracht in het Nederlands Elftal dat in eigen land het EK speelde. Konterman zelf had lang niet de gedachte dat hij zo goed zou worden, zo laat hij weten tegenover ELF.

Konterman speelde eind jaren 80 bij FC Zwolle en wist niet wat de toekomst hem zou gaan brengen. "Het probleem is dat ik mezelf lang heb onderschat. Ik kwam in 1989 bij FC Zwolle en dacht: ik ga een huisje kopen, word daarna weer gymleraar en trouw met een meisje uit Rouveen. Bij SC Cambuur zei Jimmy Calderwood al tegen me: 'Bert, je kunt financieel onafhankelijk worden!' Zelf dacht ik toen hooguit aan de subtop. Toen ik bij Willem II tekende dacht ik: dit is het", aldus Konterman.

Het Nederlands Elftal lonkte ook. Konterman vervolgt: "Trainer Co Adriaanse adviseerde ondertussen aan bondscoach Guus Hiddink om mee te nemen naar het WK 1998. En dat als rechtsbuiten, haha. Ik ging niet mee, maar een jaar later debuteerde ik voor Oranje. Jaap Stam worstelde met zijn achillespezen en bij mijn debuut tegen Argentinië maakte ik een goede indruk tegen Gabriel Batistuta. Ik was geen moeilijke gozer in de groep en bondscoach Frank Rijkaard was positief over me."

Konterman werd zo goed bevonden dat hij naar Real Madrid kon. "Leo Beenhakker vroeg: 'Wil je daar niet heen? Een geweldige club.' Ik was terughoudend en zag enkel beren op de weg. Patrick Paauwe zei dat ik gek was. Achteraf had ik daar met Zidane en Ronaldo kunnen voetballen..."

Lees meer:
0 reacties