Konterman genoot: "Iedere nacht tot drie uur op de Korenmarkt"

Bert Konterman
Bert Konterman Foto: © Pro Shots

Bert Konterman beleefde bij Feyenoord een mooie tijd. De verdediger kwam over van Willem II en groeide uit tot international en werd landskampioen met de Rotterdammers. Met ELF blikt hij terug op zijn tijd in Rotterdam.

Konterman kon goed met jongens als Paul Bosvelt en Peter van Vossen, namen die menig Feyenoorder nog goed kent. Konterman vertelt: "De sfeermaker was zonder twijfel Paul Bosvelt. Je moest alles in de gaten houden in de kleedkamer. Wat ik me ook herinner is dat Peter van Vossen doordeweeks iets rustiger aan wilde doen. Hij was iets ouder dan de meesten, maar leverde altijd in wedstrijden. Tijdens trainingen stond hij vaak tegen Ulrich van Gobbel, die het heerlijk vond om Peter te irriteren. Een tikje op de hakken hier, een tackle daar. Peter begon dan te mopperen en is één keer boos van het veld gelopen. Uli keek mij dan aan en gaf me een knipoog, haha."

Ook de trainingskampen gingen niet onopgemerkt voorbij in die tijd. "Vooral de trainingskampen kan ik me nog goed voor de geest halen. Tot mijn transfer naar Feyenoord had ik als een monnik geleefd. Als we met Willem II op trainingskamp waren, lag ik altijd op tijd op bed. Ik leefde als een prof, maar bij Feyenoord ging het er in de voorbereiding anders aan toe. Op het eerste trainingskamp in Doorwerth kwamen Paul en Jean-Paul naar mij en Patrick Paauwe toe. Of we mee op stap gingen. Ik dacht dat het er bij een topclub nog professioneler aan toe zou gaan, maar we zaten iedere nacht tot drie uur op de Korenmarkt", besluit Konterman.

Lees meer:
0 reacties