Konterman: "Dacht dat ik dan niet levend De Kuip uit zou komen"

Bert Konterman voor de camera van ESPN
Bert Konterman voor de camera van ESPN Foto: © Pro Shots

Bert Konterman groeide nadat hij overkwam van FC Zwolle uit tot een gewaardeerde kracht in het elftal van Feyenoord aan het begin van deze eeuw. Inmiddels ligt zijn carrière ver achter zich, maar met ELF blikt hij terug op hoe hij zijn tijd in Rotterdam beleefde.

De lange verdediger van weleer had een mooie tijd in Rotterdam, maar het was niet alleen maar 'koek en ei' voor Konterman. "We hebben heus onze problemen gehad. Een jaar na het kampioenschap gaf ik samen met Paul, Jean-Paul en Kees van Wonderen een interview aan Sportweek. Het was net voor de Champions League-wedstrijd bij Chelsea. We vertelden dat we verwachtten dat Feyenoord een volgende stap zou zetten. In Nederland én Europa. ik zei er ook bij dat ik een vertrek naar het buitenland zou overwegen als die stap niet zou komen." Dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

"Leo Beenhakker kwam naar me toe", vervolgt Konterman. 'Lange, wat heb jij in Sportweek gezegd? De pleuris is uitgebroken.' Daar schrok ik van, want dat was mijn bedoeling helemaal niet. Ik speelde goed tegen Chelsea en zelfs Johan Cruijff was als NOS-analist enthousiast over me. Maar de fans waren klaar met me. Het weekend erop speelden we tegen PSV. Ik dacht: als we verliezen, kom ik niet levend De Kuip uit. Het was lang gelijk, maar we kregen een strafschop, die ging erin. Toen ik van het veld liep stroomden de tranen van mijn wangen. Dat was het spannendste moment uit mijn loopbaan", besluit Konterman.

Lees meer:
0 reacties