Kongolo support Feyenoord: "Hoop dat ze die schaal dit jaar winnen"

Kongolo in actie voor Le Havre
Kongolo in actie voor Le Havre Foto: © Pro Shots

Terence Kongolo debuteerde als jonge speler bij grootmacht Feyenoord, een droom die uitkwam. Tegenover Voetbalzone zegt hij dan ook het volgende: "Iedereen die in Rotterdam opgroeit wil Feyenoord 1 halen. Ik kwam op mijn achtste bij de club en Feyenoord voelde daarom als thuis. Ik heb bij Feyenoord veel kunnen leren, ook dingen waar ik nog steeds dagelijks gebruik van maak."

Kongolo is de club uit Rotterdam nog niet vergeten en kijkt vaak naar de verrichtingen. “Ik hoop dat ze die schaal dit jaar weer winnen. In mijn ogen verdienen ze dat ook echt. Niet alleen de selectie, maar ook de supporters en Rotterdam als stad. De club is echt goed bezig.”

Met zijn huidige ploeg, het Franse Le Havre kan de club voor het eerst in vijftien jaar weer een prijs winnen. Het doet Kongolo denken aan de situatie bij Feyenoord vlak voordat ze kampioen werden in 2017. “Toen was het ook belangrijk om die prijzendroogte te doorbreken. Ik probeer mijn ervaring over te brengen op het team. Daarvoor heeft de trainer mij ook gehaald. Ik wil het team ook helpen tijdens lastige momenten, maar ben nooit echt een prater geweest. Wel laat ik dat zien in mijn verdedigende acties, bijvoorbeeld met een sliding”, misschien wel refererend naar De Klassieker in 2016/2017 toen Kongolo in blessuretijd met een sliding Kasper Dolberg onschadelijk maakte.

Kongolo speelde in totaal 138 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij goed was voor drie doelpunten en negen assists.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand