Kongolo krabbelde op uit diep dal: "Dankzij God weer gelukkig"

Terence Kongolo tijdens het kampioenschap met Feyenoord
Terence Kongolo tijdens het kampioenschap met Feyenoord Foto: © Pro Shots

Terence Kongolo speelde voor Feyenoord in zo'n vijf jaar tijd 106 duels in de Eredivisie. De inmiddels 29-jarige verdediger is inmiddels op de weg terug, nadat het lange tijd slecht met hem ging.

In zijn tijd bij Fulham ging het mis. In ruimt twee seizoenen speelde hij slechts vier officiële duels voor de Engelsen. Daarnaast waren er ook problemen in de privésfeer. Zijn beste vriend, met wie hij samenwoonde, overleed.

“Na het overlijden van mijn vriend besefte ik dat dit niet de manier was waarop ik zou moeten leven. Ik ben een geboren leider en zou een inspiratie moeten zijn voor de jongere generatie.” Toen Kongolo het echt niet meer wist, werd hij gevonden door God. “Daardoor voelde ik ineens weer hoop. Zonder God had ik het niet gered. Ik kreeg het besef dat hij altijd met mij is, in goede en slechte tijden", vertelt hij tegen Voetbalzone.

Gelukkig voor Kongolo hielp God hem weer op het juiste pad: "Hij heeft mij de wil en energie gegeven om terug te vechten. Dat ik nu, ook op het veld, langzaam de oude Terence begin te worden komt door hem. Nu voel ik mij als herboren zonder al die randzaken. Dankzij God ben ik eindelijk weer gelukkig.”

Slechts weinig mensen wisten van de problemen van de oud-Feyenoorder, die dan ook nu pas hierover wil spreken. "Ik wil er nu pas over praten omdat ik het inmiddels een plek heb gegeven. Ik heb diep gezeten en veel aan mezelf gewerkt. Ik voel dat God ook wil dat ik deze boodschap overbreng. Ik documenteer mijn leven en hoop dat dit anderen zal helpen om de juiste stappen te volgen en te slagen in het leven. Als God wil dat ik anderen inspireer met mijn verhaal, dan doe ik dat. Aan het einde van de dag leef ik niet voor mezelf, maar voor God. Elk verhaal kan anderen helpen. Ik hoop dat dat in mijn geval ook zo is.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand