Kongolo droomt weer van Oranje: "Fit blijven en mijn toplevel halen"

Terence Kongolo in het shirt van Oranje
Terence Kongolo in het shirt van Oranje Foto: © Pro Shots

Terence Kongolo speelde tussen 2014 en 2018 vier duels voor het Nederlands Elftal. Inmiddels is de oud-Feyenoorder niet meer in beeld bij Oranje, maar de verdediger blijft dromen van een terugkeer.

Morgenavond neemt Oranje het op tegen Frankrijk. Bij de Fransen is Kylian Mbappe de sterspeler. Kongolo speelde bij AS Monaco nog samen met de nieuwe aanvoerder van Frankrijk. "Hij is de afgelopen jaren een heel grote speler geworden. Bij Monaco zag je al wel hoeveel talent hij had", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Hij was niet alleen verschrikkelijk snel, maar had ook een goede techniek en veel scorend vermogen. Het was lang de vraag wie het van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zou overnemen als beste speler. Ik denk dat Kylian het antwoord daarop heeft gegeven. Het wordt lastig voor Oranje om hem af te stoppen, maar onmogelijk is het niet."

Kongolo vindt het te vroeg om zelf aan een rentree in Oranje te denken. "Daarvoor moet ik nog veel stappen maken. Wat ik zei: eerst fit blijven en mijn toplevel halen. Maar dromen mag. En ik ben blij dat ik weer van Oranje durf te dromen. Veel mensen weten niet wat God kan doen in je leven. Hij heeft een weg voor ons in gedachten die we niet zien. Daar moet je op vertrouwen. Dat doe ik ook."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand