Kökçü weigerde One Love-band: "KNVB heeft dit precedent zelf gecreëerd

Orkun Kökcü droeg de normale aanvoerdersband tegen Ajax
Orkun Kökcü droeg de normale aanvoerdersband tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Orkan Kökçü droeg zondag tijdens De Klassieker niet de One Love-aanvoerdersband. De aanvoerder van Feyenoord koos ervoor om zich niet te lenen voor dit statement. Volgens Martijn Krabbendam ligt het probleem bij de KNVB zelf.

Naast Kökçü droeg ook Redouan El Yakoubi geen One Love-band. "Zowel Kökçü als El Yakoubi liet weten de One Love-campagne voor verbinding en tegen racisme en discriminatie wel te ondersteunen. Ze willen er alleen geen uithangbord voor zijn", schrijft Krabbendam in Voetbal International.

"Voor de KNVB is het vervelend dat de aanvoerder van Feyenoord zijn eigen plan trekt. Door alle aandacht komt de campagne in het nieuws, alleen niet op de manier zoals de bond had gehoopt. Maar óók moreel heeft de bond een klein probleem. Gianni Infantino werd gewoon herkozen als president van de FIFA, met goedkeuring van de KNVB, die eerder nog de mond vol had over deze voorzitter die het WK naar Qatar haalde en nu flirt met een toernooi in Saoedi-Arabië", is Krabbendam duidelijk.

"De KNVB wilde in november nog een statement maken in Qatar, waar alles waar de One Love-campagne voor staat, niet geldt. De andere Europese landen deden ook mee. Uiteindelijk was het alleen Duitsland dat echt protesteerde, zij het symbolisch. De spelers hielden bij de elftalfoto hun hand voor de mond. Toen bleek dat het dragen van One Love-band consequenties kon hebben in de vorm van een gele kaart, hoefde Virgil van Dijk er niet aan mee te doen."

"Hij stond met zijn gewone aanvoerdersband aan de aftrap van de eerste wedstrijd tegen Senegal. Orkun Kökçü zondag tegen Ajax ook. Dusan Tadic, de aanvoerder van Ajax, had ’m een beetje weggefrommeld. Los van alles waar de band voor staat, heeft de KNVB dit precedent zelf gecreëerd", concludeert de journalist.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand