Kökçü: "Toen zij vertrokken, werd het voor Jens ook moeilijker"

Orkun Kökçü
Orkun Kökçü Foto: © Pro Shots

In gesprek met Voetbal International gaat Orkun Kökçü in op het afgelopen landskampioenschap en het verschil met vorig seizoen. De absolute leider van Feyenoord looft de hechte band die binnen de groep is ontstaan.

Volgens de international van Turkije is het niet zomaar een groep jongens bij elkaar. "Vorig seizoen trok ik veel op met Tyrell Malacia, dit jaar heb ik Mo Taabouni, die ik al mijn halve leven ken. Zo heb je nooit momenten dat het saai is, maar met de hele groep is het leuk. Je kan ook lachen met jongens die nog niet goed Engelse spreken, met gebaren en zo. De Braziliaanse jongens, Danilo en Paixão zijn altijd gezellig, de Spaans-spekende jongens ook. We zijn allemaal jong, dat schept sowieso een band en dan zat het ook nog mee qua resultaten, dus dan wordt de sfeer vanzelf ook steeds beter."

"Voor mij is dat makkelijker dan voor bijvoorbeeld Jens Toornstra. Hij ging om met de Nederlandse kern, zoals Bryan Linssen, met wie het altijd lachen was, Guus Til, Cyriel Dessers, Philippe Sandler. Toen zij allemaal vertrokken, werd het voor Jens ook moeilijker. Ik snapte dat wel, er was niemand meer om mee te kaarten. Voor jongere jongens is het gewoon anders. Wat ook meehelpt, is dat we niet echt een basisteam hadden. Een paar jongens speelden vast, voor de rest heeft iedereen een inbreng gehad in dit kampioenschap. Dat is het mooie, vind ik. Iedereen voelt zich kampioen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand