Kökçü reageert op vervelende situatie: "Ik heb mijn visie besproken"

Orkun Kökçu
Orkun Kökçu Foto: © Pro Shots

Het leek een droomtransfer van Orkun Kökçü afgelopen zomer naar Benfica. Toch begint het huwelijk wat scheurtjes te vertonen na het interview dat de oud-Feyenoorder aflegde tegenover De Telegraaf afgelopen weekend.

"Nee, dit is niet wat ik verwachtte", aldus de Turk in De Telegraaf. "Er speelde op de transfermarkt heel veel afgelopen zomer, ik heb een bewuste keuze gemaakt voor Benfica met het idee dat dit de beste stap in mijn carrière was om me verder op alle vlakken te ontwikkelen. Dat is slechts ten dele gebeurd. Ik heb natuurlijk wel gezien hoe andere spelers in Portugal en bij andere grote clubs in de schijnwerpers zijn gezet. Dat zorgt voor een bepaalde status. Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt. Ook niet door de trainer!"

Na deze uitspraken werd hij uit de selectie gelaten door trainer Roger Schmidt. Kökçü heeft op Instagram als volgt gereageerd: "Het eerste wat ik wil zeggen is dat mijn respect voor de club en de coach groot is. Maar in het topvoetbal tellen alle details. Alleen als alles goed gaat kun je prijzen winnen. Dit betekent ook dat je kritisch op elkaar moet zijn. Ik heb intern mijn visie met de club besproken. Ik accepteer nu de consequenties en zal meereizen met mijn nationale ploeg. Over twee weken zal ik terugkeren en alles geven voor het team en Benfica. Ik zal er alles aan doen om te presteren en prijzen te winnen voor deze prachtige club. De echte Kökçü wil maar één ding: winnen!”, zo besluit hij.

Lees meer:
0 reacties