Kökcü: "Dit EK geeft me de kans om af te rekenen met de kritiek"

Orkun Kökçü en Arda Guler
Orkun Kökçü en Arda Guler Foto: © BSR Agency

Orkun Kökcü hoopt zich te 'revancheren' tijdens het EK met Turkije. De oud-Feyenoorder wil afrekenen met de kritiek die hij afgelopen seizoen kreeg in Portugal. Na zijn transfer van Feyenoord naar Benfica, dat 25 miljoen euro voor hem betaalde, was zijn eerste seizoen bij de Portugese topclub namelijk geen onverdeeld succes.

Kökcü uitte onder meer kritiek op trainer Roger Schmidt, wat weer tot kritiek leverde bij de Portugese media. De middenvelder ziet zijn toekomst wel in Lissabon. "Ik wil volgend jaar nog belangrijker zijn en kampioen worden met Benfica", zegt Kökcü tegen L'Equipe. "Dit EK geeft me de kans om mezelf te laten zien en af te rekenen met de kritiek die ik kreeg."

Turkije is goed begonnen aan het EK, met een zege op Georgië. Kökcü: "We zijn niet verrast door het succes van dinsdag. We kennen onze kwaliteiten en het niveau van onze spelers, zoals onze aanvoerder Hakan Calhanoglu of Arda Güler, een enorm talent, een van de beste spelers die ik ben tegengekomen tijdens mijn carrière. De media zijn soms sceptisch, maar wij zijn een grote familie en weten dat we mooie dingen kunnen laten zien op het veld", aldus Orkun Kökcü.

Lees meer:
0 reacties