Kökcü blikt terug: "Dick Advocaat heeft mijn carrière gered"

Orkun Kökcü en Dick Advocaat
Orkun Kökcü en Dick Advocaat Foto: © Orange Pictures

Orkun Kökcü is Arne Slot dankbaar voor zijn ontwikkeling de laatste jaren. In gesprek met Voetbal International vertelt de aanvoerder dat al zijn trainers van waarde zijn geweest voor hem.

"Ik vind het best bijzonder dat ik met iedere trainer die ik heb gehad bij Feyenoord een prima band onderhield", stelt hij. "Ze hebben ook allemaal iets betekend voor me. Giovanni van Bronckhorst liet me debuteren, Jaap Stam gaf me vertrouwen, onder Arne Slot heb ik me als voetballer het beste ontwikkeld, maar Dick Advocaat heeft mijn carrière gered."

Toen Advocaat bij Feyenoord kwam, wisselde de middenvelder vaak van bankzitters naar basisspeler. "Dick zei: “Orrie speelt. Punt uit", herinnert Kökcü. "Voor mij was dat toen heel belangrijk, want hij liet me ook gewoon staan. Soms vraag ik me af wat er van me zou zijn geworden als Dick niet voor me had gekozen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand