Koeman wijst naar Feyenoord: "Is inmiddels ook een hoog niveau"

Bondscoach Ronald Koeman
Bondscoach Ronald Koeman Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman zag dat PSV en Feyenoord dit seizoen behoorlijk tegenstand konden bieden in de Champions League tegen grote clubs. Het is volgens de bondscoach een teken dat het niveau bij de Nederlandse ploegen gegroeid is. Toch is er volgens hem nog een groot verschil met bijvoorbeeld de Premier League.

"Ik vind dat in het buitenland nog meer aandacht wordt besteed aan kracht, coördinatie en activatie. Maar als ik naar PSV en Feyenoord kijk dan is dat in Nederland inmiddels ook op een hoog niveau", aldus Koeman in De Telegraaf. "Het verschil tussen de spelers uit de Eredivisie en die uit een buitenlandse competitie zit er nog in dat een jongen als Nathan elke drie dagen een topwedstrijd speelt met Manchester City. Dan word je supersterk. Dat missen wij soms wel in Nederland."

De trainer heeft behoorlijk wat spelers uit de Eredivisie geselecteerd, maar ziet toch een verschil met voetballers die in bijvoorbeeld Engeland of Italië spelen. Hij ziet dan ook graag een aantal spelers aankomende zomer vertrekken uit Eindhoven of Rotterdam. "Het is goed als ze op het goede moment de stap naar een grote competitie in het buitenland maken. Daar worden ze zó veel sterker van als ze spelen."

Lees meer:
0 reacties