Koeman looft assistent Hulshoff: "Kan goed speelwijze trainbaar maken"

Sipke Hulshoff bij de presentatie van de technische staf van Oranje
Sipke Hulshoff bij de presentatie van de technische staf van Oranje Foto: © Pro Shots

Sipke Hulshoff vervult de komende anderhalve week de rol van assistent-bondscoach van het Nederlands Elftal. De 47-jarige Fries wordt door Feyenoord aan de KNVB gedetacheerd en gaat de beide functies dus de komende tijd combineren.

Hulshoff mocht maandagavond gelijk de training van Oranje leiden. "Hij kan goed een speelwijze trainbaar maken, bij Feyenoord zijn ze zeer tevreden over hem’’, aldus Koeman op de persconferentie, die de vorige keer Dwight Lodeweges voor het specifieke veldwerk had.

Hulshoff gaf bij zijn debuut meteen gas. ‘Iets sneller Virgil’. ‘Ja, nú aanspeelbaar zijn Memphis’, galmde het over het veld. Lodeweges riep bij Oranje altijd ‘oorlogshouding!’ Prompt gingen dan overal internationals licht voorovergebogen op hun voorvoeten staan. Klaar om volle bak druk te zetten op de opbouw van de tegenstander.

"Dat wil je nu ook weer zien: agressief druk als Frankrijk vrijdag de bal heeft’’, zegt Koeman. "Daarin verwacht ik ook iets van onze aanvallers.’" Frankrijk zelf zet niet zo snel druk. "Ze hebben met Didier Deschamps nog dezelfde bondscoach. Ze laten tegenstanders ruimte om te voetballen. Dus zullen we goed moeten zijn aan de bal en veel driehoekjes maken."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand