Koeman kritisch op Feyenoorder: "Als je dit soort fouten maakt..."

Ronald Koeman
Ronald Koeman Foto: © Pro Shots

Oranje won vrijdagavond met 4-0 van Schotland in een vriendschappelijke interland, maar de ploeg kwam moeizaam op gang. Dat lag volgens bondscoach Ronald Koeman aan de slordigheden in balbezit.

"Op de laatste fase na waren we aan de bal niet goed. Onrustig, slordig", zegt Koeman op een persconferentie. "Als je dan tegen een ploeg speelt die kort dekt... Ook zelfs weer een keer bij Mark (Flekken, red.), die geweldig gekeept heeft."

Koeman noemt vervolgens Feyenoorder Mats Wieffer. "Mats legt een bal neer op de zestien... Zo van: schiet hem er maar in. Als je dit soort fouten maakt in je opbouw, in balbezit, dan is een systeem of een wedstrijd niet aan de orde."

Koeman weet ook niet wat daar achter zit. "Dat kan liggen aan een stukje druk of aan het goed willen doen en niet het vertrouwen hebben waar je ieder weekend mee speelt. Uiteindelijk vraagt het Nederlands elftal, ongeacht je positie of hoe vaak je wordt uitgenodigd, een bepaald niveau. Dat hebben ze, maar dan moeten ze beter spelen", aldus Ronald Koeman.

Lees meer:
0 reacties