Koeman gaat in op afwezigheid Stengs bij Oranje: "Anderen beter"

Ronald Koeman
Ronald Koeman Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman maakte vorige week zijn voorselectie voor het EK in Duitsland bekend. De naam van Calvin Stengs ontbrak daarin. Bij Veronica Offside legt de bondscoach uit waarom.

"Omdat ik anderen beter vind", was de verklaring van Koeman. Hij ging ook in op het ontbreken van Joshua Zirkzee. "Zirkzee is ook niet echt een diepe spits, die speelt ook heel veel in de bal. Hij is ook echt wel in beeld bij ons, maar is nu ook voor de tweede keer in korte tijd geblesseerd. Hij is niet fit, en ik heb Brobbey, Weghorst en Memphis."

Voor sommige spelers met een blessure geldt voor Koeman een uitzonderingspositie. "Ik heb aangegeven dat, ook omdat er 26 spelers meegenomen mogen worden, je wellicht een uitzondering maakt voor bijvoorbeeld een Frenkie (de Jong, red.). Want die zal rond de eerste groepswedstrijd fit kunnen zijn als alles goed verloopt. Daar maak ik een uitzondering voor."

Of hetzelfde dan niet geldt voor Zirkzee? "Nee. Niet alleen Zirkzee, maar ook Wieffer niet, Jurriën Timber niet, Berghuis niet. Marten de Roon weten we nog niet exact, die is ook geblesseerd geraakt."

Lees meer:
0 reacties