KNVB kondigt grote verandering aan voor Feyenoord Onder 18

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

De KNVB heeft laten weten dat er vanaf volgend seizoen gespeeld wordt in een Onder 19-competitie. Dit betekent dat in de Onder 18 ook 19-jarige spelers mogen meedoen.

De voetbalbond geeft aan dat door deze verandering het spelplezier voor jeugdspelers vergroot. "Door het samenvoegen van de competities worden de wedstrijden gelijkwaardiger. Clubs krijgen immers de mogelijkheid om spelers van zeventien en achttien jaar meer op niveau te selecteren. Ook komen er in totaal meer teams waaruit de competitiepoules kunnen worden samengesteld. Dit zorgt voor een betere landelijke dekking in het totale aanbod van teams. Hierdoor kan er bij de indeling meer rekening worden gehouden met spelniveau en zullen reisafstanden over het algemeen iets korter worden."

Ook denkt de KNVB dat jeugdspelers zich hierdoor nog beter kunnen ontwikkelen. "Zeventienjarigen zullen het moeten opnemen tegen iets oudere voetballers. Daarmee bereiden ze zich alvast voor op het seniorenvoetbal. Dit kan ook, omdat na de JO17 de fysieke verschillen tussen spelers waar een geboortejaar tussen zit, steeds minder groot worden."

Momenteel wordt de Onder 18 van Feyenoord getraind door Robin van Persie en Brian Pinas. De Rotterdammers strijden om het kampioenschap met rivaal Ajax. Door de nieuwe regels is het echter nog onduidelijk hoeveel spelers er gaan doorstromen naar de Onder 21 en wie dat ook moeten.

Lees meer:
0 reacties