Klassieker in De Kuip: "Het is wel heel mooi tot stand gekomen"

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

Zaterdagmiddag staat in De Kuip de Klassieker tussen Feyenoord Vrouwen en Ajax Vrouwen op het programma. Een nieuwe mijlpaal, die nog mooier kan worden.

Er is namelijk een grote kans dat er een toeschouwersrecord verbroken wordt. Het huidige record van 10.000 fans stamt uit 2019, bij de wedstrijd tussen Willem II en AZ.

Inmiddels zijn er al rond de 15.000 kaarten verkocht. Fresia Cousiño Arias hoopt op nog meer publiek. "Twintigduizend klinkt natuurlijk nog beter", lacht de presentatrice op NPO Radio 1.

"Het is wel heel mooi tot stand gekomen. Erwin Beltman, de bekende groundsman van Feyenoord, belde manager vrouwenvoetbal Manon Melis toen de planning bekend werd. Of de Klassieker niet gewoon in de Kuip gespeeld moest worden", vertelt Cousiño Arias.

Ze vervolgt: "De gemeente, de directie én ook mannen-coach Arne Slot moesten toestemming geven, en dat deden ze. En dat terwijl de mannen zondag ook nog een thuiswedstrijd spelen", aldus Cousiño Arias.

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties