Kiprich werd door Ajax gered in Amsterdam: "Het is een raar verhaal"

József Kiprich
József Kiprich Foto: © Pro Shots

József Kiprich groeide in zijn tijd bij Feyenoord uit tot de grootste publiekslieveling in de geschiedenis van de Rotterdamse club. De oud-spits uit Hongarije geeft toe dat hij ooit door aartsrivaal Ajax is gered in Amsterdam.

"Iek was eerste keer in Amsterdam om te winkelen. Maar parkieren is daar niet makkelijk", zegt De Tovenaar van Tatabánya tegen Voetbal International. "Ik heb die auto ergens neergezet, ik denk: Als bon komt, betaal ik wel. Met mijn vrienden was het gezellig en we gaven onze laatste guldens uit. Ik geloof niet dat je toen al kon pinnen. Maar toen we terugkwamen, had een of andere gek een ijzeren ding op ons wiel gezet. Rijden wel geprobeerd, maar lukte niet. Eraf halen ook niet."

Kiprich vervolgt: "Iemand heeft ons geholpen en gebracht naar kantoor ergens. Daar zat een gek, die wilde dat we eerst betaalden en dan mochten we rijden. Maar wij hadden geen geld. Hoe moest dat dan? Ik heb toen keer gezegd: Ik betaal morgen, maar hij wilde niet helpen. Toen heb ik gezegd dat ik voetballer was en heeft iemand naar Ajax gebeld."

"Het is raar verhaal, maar half uur later was er iemand van Ajax met geld, die heeft voor ons betaald. Werd ik gered door Ajax. Ik weet niet meer wie, gewoon iemand, de volgende dag heb ik geld overgemaakt. Ik denk niet dat in Rotterdam zelfde was gebeurd als Ajax-speler daar was gestrand, haha", zo besluit de cultheld van Feyenoord.

Lees meer:
0 reacties