Kiprich lovend over Feyenoord: "Dat is niet ergens anders zo"

József Kiprich
József Kiprich Foto: © Pro Shots

József Kiprich speelde van 1989 tot en met 1995 bij Feyenoord. De Tovenaar van Tatabánya zal voor altijd met warme gevoelens terugkijken op zijn tijd in Rotterdam-Zuid. De Hongaarse oud-voetballer weet wel wie zijn lievelingstrainer was bij Feyenoord.

"Willem van Hanegem is de beste trainer die ik ooit heb gehad. Die man snapte het", zegt Kiprich tegen Voetbal International. "Hij was gewoon een van ons. Met hem kon je voetballen zoals je móét voetballen. Ik had eerst echt een totale gek, een man uit Zweden (Gunder Bengtsson, red.). Die man, pfff, dat was niet voetbal."

Kiprich vervolgt: "Alleen maar lopen, lopen, lopen. Over atletiekbanen, wegen, bossen. Ik ben geen marathonloper, ik ben voetballer. Iek was blij dat ze hem hebben weggejaagd. Trainers snappen vaak niets van voetbal, die gaan boven je staan en moeilijk doen. Denken ze dat iemand dat serieus neemt? Weet je wie ook goede man was? Hans met die grijze haren. Hans Dorjee, ja. Aardige vent."

Het mooiste moment van Kiprich bij Feyenoord definieert hem en zijn liefde voor de club. "Nee, geen doelpunt of beker. Feyenoord is anders. Feyenoord is liefde. Supporters en stadion, en samen vieren en lijden. Dat is niet ergens anders zo. Dat begrijp je alleen als je zelf Feyenoord bent."

Lees meer:
0 reacties