Kieft over Feyenoord: "Zorgde voor ongezonde druk en spanning"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Pro Shots

Wim Kieft kijkt uit naar de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De oud-voetballer denkt dat het voor Steven Berghuis gunstig is dat er geen publiek welkom is.

"Het moet alleen allemaal niet ontsporen. Helaas zie je te vaak excessen. Het zal zondag allemaal wel anders zijn zonder publiek, maar hoe vijandig de omgeving ook zou zijn, ook door het gevalletje Steven Berghuis, bij zo’n Klassieker hoort de Kuip gewoon vol te zitten", begint Kieft bij De Telegraaf.

"Het ontbreken van het Legioen zorgt er misschien wel voor dat Feyenoord iets minder opgefokt zal zijn voor die wedstrijd", vervolgt hij. "Want van de aanwezigheid van de fans ging vaak ook een verlammende werking uit richting de spelers. Het zorgde regelmatig voor een ongezonde druk en spanning."

Kieft is benieuwd hoe de wedstrijd zich gaat ontvouwen. "Je zag regelmatige eenvoudige overwinningen van Ajax in Rotterdam. Daarom wordt het interessant om te zien hoe Feyenoord zich zondag presenteert in een lege Kuip. Of de ploeg Ajax z’n wil kan opleggen zoals trainer Arne Slot het graag ziet."

Lees meer:
0 reacties