Kieft adviseert Smal over transfer: "Dan krijg je zo'n verhaal"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Orange Pictures

Wim Kieft en Jan Boskamp zien nog wel wat beren op de weg wanneer Gijs Smal de overstap gaat maken naar Feyenoord. Zij denken dat hij geen basisspeler wordt bij de huidige landskampioen, dat laten ze weten bij Veronica Offside.

Boskamp ziet overigens wel de kwaliteiten van de verdediger van FC Twente. Boskamp: "Hij speelde wel lekker tegen Sparta, hoor. Hij is aanvallend gewoon heel goed, alleen verdedigend is hij wel iets minder. Dat ventje is wel echt goed. Hij speelde lekker deze week."

Kieft is het eens maar ziet ook de mindere kant. "Smal kan goed voetballen. Maar wat je zegt, Jan: hij is verdedigend echt wat minder." De oud-international denkt dan ook dat een overstap niet gelijk succesvol is. "Ze hebben dat met Ramiz Zerrouki ook gedaan, dan krijg je zo'n verhaal. Voor Feyenoord maakt het namelijk niet uit of Quilindschy Hartman blijft of niet, dan heb je met Smal er eentje achter de hand. Als trainer is dat wat je wil, maar het is voor die jongen echt niet leuk. Dan krijg je hetzelfde als bij Zerrouki, die speelt ook niet veel", besluit Kieft.

Lees meer:
0 reacties